lördag 4 december 2010

Lördag fm - Sightseeing

Då fortsätter jag med lite NYinlägg. Lördag morgon packade vi in oss i en buss med tillhörande guide. En smårolig amerikan som även var halvdansk. Vi skrattade väl mest hela turen, för han pratade mycket och skrattade åt sina egna skämt och han hade ett sånt smittande skratt som man kunde inte låta bli att skratta.
Vi gjorde vårt första stopp vid Rockefeller Center, där granpyntningen var i full gång och det var massor med folk som åkte skridskor i den klassiska filmmiljön. Dagtid kändes det väl inte så filmcharmigt...




Vårt nästa stopp blev vid en park som hette Madison Square Park, vi skulle få oss lite fina bilder av Empire State building och även det klassiska hörnhuset där Broadway och 5th avenue möts.




Vi åkte runt lite överallt genom Harlem och förbi Frihetsgudinnan. Vårt sista stop blev vid Ground Zero, vi fick åka upp en bit i ett hus i närheten så att vi kunde stå inomhus (för det var superkallt ute) och sen fick vi en bra blick ner över platsen. Ganska känslosamt blev det, guiden hade varit med i efterarbetet med människorna som överlevt och blivit "kvar"och han kände även en del av brandmännen som gick bort. Han berättade även historien om en av dem som överlevde och hann ut innan tornen kollapsade, en blind man vars hund reagerade direkt när planet träffade huset. Fantastiskt med djurs sinnen!  Det var inte bara hur sorgligt allt var och är utan även hur New Yorkborna ser en postitvt framtid.


Alla kommer väl ihåg vad de gjorde den 11:e september?!

2 kommentarer:

  1. Åhååå vad avis jag är på dig!!
    Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin

    SvaraRadera
  2. Karin - :):)!! Jag ska kika in på din kalender!!

    SvaraRadera