söndag 5 december 2010

Önskar alla en trevlig 2:a advent!!

Vi bjuder på kardemummakaka till adventsfikat :) Receptet kommer från klassiska "Vi bakar", men där heter den vetekaka och det stämmer ju inte riktigt då det inte är något vete i...

Kardemummakaka

4 dl Lailas gula mjölmix
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
100 g smör
2 dl mjölk
Pärlsocker

Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret i mjölblandningen, tillsätt mjölken och rör om. Häll i smord och bröad form. Eller allra helst ska den bakas i högkantad gjutjärnspanna. Strö pärlsocker ovanpå och sen in i 200 grader i ca 30 minuter.

5 kommentarer:

  1. Ser gott ut!

    Önskar dej en fortsatt trevlig 2:a advent!

    SvaraRadera
  2. Kardemumma är gott. Vilken härligt julig bild!

    SvaraRadera
  3. Vad lustigt. Precis en sån kaka blev vi också bjudna på till adventsfika igår, fast inte glutenfri då..

    SvaraRadera
  4. Hej! "Vad lustigt" måste jag också säga. En såns kaka - fast med cointreau och saffran istället för kardemumma - bloggade jag också om i söndags. Grundreceptet var just en kardemummakaka. :-)

    SvaraRadera
  5. Annica - tack detsamma :)

    Erika - Jättemumsigt m kardemumma! Det blev riktigt julmysigt vid köksbordet :)

    Annelie & Erka Perka - hihi, poppis med kardemummakaka till advent alltså :)

    SvaraRadera