Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
Pizzadeg
4 ägg
2 krm salt
8 msk olja
2 dl grädde
6 msk fiberhusk
Dagens fyllning
skinka
champinjoner
mozzarella
Börja med tomatsåsen. Finhacka lök och vitlök, fräs några minuter i oljan. Tillsätt krossade tomater, ajvar och basilika. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Knäck äggen i en bunke. Vispa dem med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bred på tomatsåsen och toppa med riven ost. Ha ev på resten av fyllningen eller vänta med den till slutet av gräddningen. Grädda i ugnen i ca 15 min.
Vi kanske inte har världens fantasi när det gäller fyllningen, men men det ska ju vara gott också ;-) |
Hahaha, tomatkokt! Låter ju inte helt äckligt iofs! Ska våga prova pizzadeg nån gång. Annars är frias pizzabottnar jättegoda. Iallafall sa dom det på pizzeran i Skövde att det var där de kom ifrån.
SvaraRaderaSå gott, perfekt med en blogg med glutenfria recept, ifall man skulle få gäster på besök som inte tål gluten,
SvaraRaderaPerfekt med en lite nyttigare glutenfri pizzadeg!
SvaraRaderaDen ser väldigt god ut!
Susi - :) Nej, det var ju gott faktiskt :) Har inte testat Frias pizzabottnar, ska kolla om de finns i min affär. Skönt att ha något snabbt ibland!
SvaraRaderaCupcakesflluffan - :) ja, hoppas att du kan hitta något recept här om du skulle behöva någon gång!
Annica - Den blev väldigt god också :) Det känns lite skumt att göra deg utan mjöl och grejer, men det funkar ju :)