Väl hemma så började vi förbereda middagen, det blev verkligen en ät-lördag. Vi gjorde sallad för att jämna ut kaloriintaget (inbillade vi oss iaf). Till den så provade jag en nyhet för mig: focaccia från Schär. Inte nån direkt superhit, men bröd till salladen iallafall. Man skulle rosta dem i brödrosten 3-5 minuter. Först så gick den inte riktigt ner i brödrosten och så blev den bränd, plus att det var supermycket mjöl utanpå, som jag inte gillar. För mig så är focaccia liksom lite slät och oljig på ytan. Kanske får skippa brödrosten och göra någon variant i ugnen istället?
Idag har jag varit iväg till Kungens kurva och strosat runt och varit på djuraffären för att köpa hö till Bill-killen. När jag kom hem gjorde vi bananmilkshakes och satte oss ute på balkongen för att njuta av våren. Härligt värre :)
Skinka och mossarellasallad |
Inget toppbetyg för brödrostad Focaccia |
Nyttigt värre... |
Men oj, så gott |
Och en nöjd Bill-kille |
Åh! En sån söt liten kanin!
SvaraRaderaDe låter som en skön och härlig helg! Kram på er
SvaraRaderaHej Therése!
SvaraRaderaJag vet att du provar olika färdiga brödsorter, men just den typen av bröd tror jag blir bättre om man bakar den själv och äter den alldeles nygräddad. Jag har ett recept på foccacia på min blogg, testa gärna :-)
Sandra - tack, han är en riktig goding :)
SvaraRaderaMammis - det var en superskön helg :) kram
Maja - tror absolut att de blir bättre om man gör själv! Ska kolla in ditt focacciarecpet och prova. Är inne i en anti-baka-med-jäst-period för tillfället. Så jag bakar nästan bara sånt som inte är jäsdegar, hihi....
Focaccia i brödrosten? Hehehehe, italienarna skulle få spader!!! :) Jag är lite skeptisk till Schärs bröd, tycker inte det är så gott, blir alltid besviken, utom deras kexchoklad som är underbar.
SvaraRaderaLåter som en mysig helg iaf!
Visst är det härligt med vår. :-)
SvaraRaderaErika - det är verkligen superhärligt med vår!!
SvaraRadera