måndag 21 november 2011

Cantucci

Jag har ju ganska ofta dissat Semper för att de bakar sina bröd med vetestärkelse och då har deras övriga produkter fått hänga med i disset. Men nu har jag mognat lite och börjat läsa lite på deras innehållsförteckningar och har då upptäckt att de gör vissa produkter vetefria. Bla så är ju deras Piruettkakor så himla goda!
Den här gången så är det deras Cantucci som blir testade av den hårt kritiska Theresepanelen...
Jag är nog inget riktigt fan av sådana här små hårda skorpor. Eller är det bara så att de glutenfria är hårda som sten? Den här sorten är vääääldigt söta, jag får liksom en sockerhinna i gommen som sitter kvar länge efter att den är uppäten, som om jag suttit och ätit socker direkt ur sockerskålen. Mycket riktigt, när man läser innehållsförteckningen så är socker den först nämnda ingrediensen...
Den funkar dock om jag tar en tillsammans med en stark espresso, men annars är Cantucci ingen höjdare, tyvärr.

5 kommentarer:

 1. Hej! Intressant att läsa alla dessa glutenfria recept... jag är inte känslig för gluten själv, men jag lever ett lågkolhydratliv, och då behöver man mjölfria idéer:) Har du sett bloggen www.frukostera.blogg.se? Tjejen som skriver den har precis fått veta att hon måste äta glutenfritt, men hon är lika kreativ ändå! Hennes frukostar imponerar på mig!

  SvaraRadera
 2. Linda - Tack :D

  Cecilia - ja, det är ju superbra med glutenfria recept om man vill leva lågkolhydrat :) Jag följer Victoria och hennes smarriga frukostar! Är också såå imponerad, verkligen annorlunda och roliga frukostar som hon hittar på!

  SvaraRadera
 3. Vanliga cantucci (dvs inte glutenfria) är också väldigt hårda, så det har inget med glutenfriheten att göra. Jag brukade äta MYCKET cantucci innan jag blev glutenintolerant. Enligt traditionen ska de doppas i något slags sött äppelvin (minns inte vad det heter) från Toscana. Själv brukar jag doppa det i te:)

  SvaraRadera
 4. Susi - Aha, då är de ju kanske inte helt dåliga. Men en aningen för söta för mig!

  SvaraRadera