lördag 26 november 2011

Fredagsmiddag på Rolfs kök

Igår lyxade jag och Mich till det och åt vår fredagsmiddag ute på restaurang. Den här gången testade vi Rolfs Kök. Är man ute och turistar så är det enkelt att bara ta Drottninggatan norrut och när man precis börjar tycka att man gått väääldigt länge så kommer Tegnergatan, där svänger man ner till höger och då ligger denna lilla pärla där. Lite anonymt skulle jag säga, för jag tycker att jag promenerat många gånger längs hela Tegnergatan under de senaste 10 åren, men jag har aldrig lagt märke till Rolfs kök och restaurangen har funnits där sedan 1989. Hört talas om den har jag men har aldrig vetat eller tagit reda på vart den ligger... På 10 år är det många goda middagar som jag missat måste jag säga, för hit måste jag gå flera gånger!! Det var verkligen supergod mat, bra service, gott vin och bra glutenkoll= Prisvärt!

Vi hoppade över förrätten och mumsade istället i oss en massa bröd, jag fick supergott glutenfritt bröd (de köper från FriendsofAdam)! Till varmrätt åt vi båda "Rödvinsbräserad oxkind med gotlandstryffel och potatispuré". Har länge varit nyfiken på oxkind men har aldrig fått tillfälle att prova, ångrar mig inte en sekund! Köttet var så mört och det var verkligen supergott! Jag blir ju lite extra exalterad när jag får en egen minisåskanna och att puréen serveras i en egen liten karott.
Hörde hur bordet brevid oohhade sig över hur god deras charketuritallrik var som de tog till förrätt och ville nästan beställa in den till dessert. Men jag bestämde mig för att ta Crème Brulée, tjatigt jag veeet, men jag älskar verkligen Crème Brulée. Om det finns på dessertmenyn så ser jag nästan inte de övriga desserterna som finns. Mich försökte övertala mig att jag välja något annat och jag försökte med Bakad chokladcreme, osis den innehöll vetemjöl, haha...

Hmm, jag tror inte att jag kan låta bli att nämna deras toalett. Synd att jag inte hade med mig kameran in. De har nämligen två toastolar därinne, så om man vill så kan man sätta sig där tillsammans med middagssällskapet eller bästisen. För jag tror inte att man släpper in den som står bakom i kön bara sådär. Men det kan ju vara bra att känna till inför besöket tänkte jag ;-)

Glutenresans rekommendationer; Missa inte Rolfs Kök!!

Ha en skön helg och en trevlig 1:a advent!

De snygga bröden på pinne och så jag i bakgrunden...

Titta så snyggt, det var Lardo, salt och smör i byttorna

Mitt glutenfria bröd som var supergott

Söttelisött att få purén i liten karott och en egen liten såskanna!

Halvvägs igenom deserten kom jag på att jag skulle ta en bild...

2 kommentarer:

  1. Härligt att du tipsar om bra matställen i Stockholm! Det ska definitivt bli ett besök hos Rolf nästa gång jag åker till hufvudstaden.

    SvaraRadera
  2. Ja, det måste du Kjersti! Det var supertrevligt och gott!

    SvaraRadera