tisdag 15 november 2011

Baka i micron?

Den här har legat och tagit plats i mitt skafferi, vet inte riktigt hur jag tänkte när jag köpte den. För vid det tillfället hade jag ingen micro. Tänkte väl att jag skulle ta med den till nån som hade och baka då kanske, men det blev aldrig av. Nu har vi micro i nya lägenheten och nu var utgångsdatumet på kakan nära, så det blev dags att testa.
Väldigt enkelt att göra, man mäter upp mjölk och olja i den medföljande koppen och sen vispar man ner den lilla bifogade mjölpåsen. Sen tjoff in i micron i 2,5 minuter, sen har man en färdig kaka.

Jag fick hjälp av trollet att äta upp den, men kan väl ärligt säga att jag åt det mesta och HELA kakan gick åt. Stackars trollgumman orkade inte så mycket, sjuk och eländig som hon var då och fortfarande är hon inte frisk lilla grynet (chokladmedicinen funkade inte riktigt där, kanske för att hon fick för lite?)

Den var helt ok i smaken, den blev en aningens torr och så tycker jag att de borde ha lagt med lite glasyr i förpackningen, för att få en lite extra tvist på det hela. Det ser ju lite ut så på bilden att det skulle kunna vara glasyr till... Betyget är helt ok, men jag är ju fortfarande rätt så skeptisk till att laga mat och baka i micron. Jag använder ju micron mest till micropopcorn, en härlig last som jag har och som jag numer faktiskt kan ägna mig åt. Har haft två år utan micropopcorn, tur att det finns ostbågar!Ser kanske inte alltför rolig ut, men är helt ok.


3 kommentarer:

  1. Ja, det bästa är nog att baka i en bra ugn..!;) Men det är ju alltid roligt att testa på nya sätt att baka, och antingen blir det pannkaka eller luftig kaka! Jag menar, se bara på mina mikrobakelser med choklad.. Fast din kaka blev fin och fluffig!:D

    SvaraRadera
  2. Wesslantjej - Jag föredrar nog ugnen, men som du säger det är alltid kul att testa något nytt. Kollade in på dina mikrobakelser, de såg ju supersmarriga ut!

    SvaraRadera
  3. Det där var det första glutenfria jag åt:) Jättegod (vad jag minns)!

    SvaraRadera