Såklart så glömde vi russin, så det fick Mich springa iväg och handla. Men till slut så fick vi in ett gäng lussisar i ugnen. Det blev stora och små lussebullar, så nu är vi redo för första advent...
Goda men för torra, var trollets utlåtande.
Försökte verkligen att ta lite mjöl så att degen skulle vara kladdig och förhoppningsvis inte bli så torr, men ja jag vet inte varför det alltid blir såhär...
Stora och små glutenfria lussebullar
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket saffran
1 dl socker
1 nypa salt
1 förp kesella
Finax gula mjölmix (kan ha blivit 12-14dl, tappade räkningen)
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, saffran och låt det bli fingervarmt, 37grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt socker, salt, kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin 3-5 minuter. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i lika stor bitar och forma till lussebullar. Lägg på plåt och täck sen med plastfilm, låt jäsa 20-30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och garnera ev med russin. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, 250 grader.
Stora... |
...och små lussebullar |
Åh, vad gott med lussebullar! Det måste jag baka snart! :D
SvaraRaderaSv: Tack, det gick faktiskt sjukt bra! ^^
Ja, det är ju verkligen så himla gott! Dags att baka snart Victoria :)
SvaraRadera