onsdag 30 november 2011

Flyttbestyr och brunchtur i skärgården

Här kommer en härlig kavalkad på det som hänt under oktober och november när mitt bloggande legat lite halvt om halvt på is. Fokus låg på inflytt och att få iordning här hemma. Vi börjar känna oss mer och mer hemma nu, det är lite tavlor som ska upp och få mer ordning i förråd och hallgarderob. Varje vecka kommer vi ett steg närmre att få ordning. Sen är det ju den biten där vi ska komma överrens om hur allt ska vara, där är jag och Mich olika. Mich vill gärna ha så (stelt och) stilrent som möjligt och jag är lite mer hippie och gillar prylar men för den delen gillar jag nån sorts skön ordnad oordning *hihi* Och så gillar jag gamla grejer och får kämpa med näbbar och klor för att få ha några av mina möbelkärlekar framme. Det är bara en, dock stor, möbel kvar att förhandla om och det är min kära träkista. Tror dock att jag vinner i slutändan ;-) *hoppas hoppas*
Vi fick superbra hjälp av Mich's föräldrar som flög hit för att hjälpa oss. Vet inte hur vi skulle klarat det annars? Det blev några hårda dagar med ihopsättande av Ikea-möbler där jag fick medla familjemedlemmarna emellan när de inte kom överrens och agera Ikeabyggar-expert. Karlar och att inte läsa instruktioner ordentligt, behöver jag säga något mer?!
Trollet var också med och hjälpte till och imponerade med sin skruvkraft. Mich pappa försökte gå efter och säkerhetsskruva, men det behövde han inte för de satt redan benhårt :-)
Vi tog en välförtjänt paus och åkte ut på en brunchkryssning i skärgården. Det var trevligt och en del god mat. Ur glutensynpunkt så var det ok, men inte mer. Enligt bokningen så behövdes det inte förbokas något för min glutenintolerans utan det skulle finnas mat att äta. Men det var inte något särskilt utan mer att jag kunde få veta det som jag inte kunde äta. Sen kan jag bli lite irriterad på kommentaren "det beror på hur känslig du är", det är inte många som förstår att oavsett hur pyttelite jag får i mig så förstör det ändå tarmen.
Dessertbordet såg ju absolut smarrigast ut och där kunde jag bara äta fruktsallad, som i och för sig var superfräsch och god med vispad grädde. En trevlig tur, men inget som jag säger att du som allergiker/intollerant bara måste åka på. Det skulle vara för att få se skärgården då, som jag absolut tycker att man måste göra nån gång varje år.


Buffen, innan alla hunnit börja hugga in


Dessersmarr om man tål gluten

Mycket god fruktsallad iallafall!

Trollet är lite sur för att hon inte får skruva så mycket ;-)

Såklart så hjälpte Bill-killen till med återvinningen

Han var även bra på att vakta kartongerna...

Fick extrahjälp av pappa med tvbänken, tre karlar för att skruva ihop en tvmöbel ;-)

Jag och Trollet laddade bokhyllan, ingen som helst bokstavsordning här inte ;-)

2 kommentarer:

  1. Jag säger som jag sagt tidigare. Nog är det märkligt när det finns så många glutenallergiker, att det på en dignande dessertbuffé bara ska finnas en fruktsallad som är glutenfri! Även om den är god. Nog kunde man väl få till en glutenfri mousse, någon slags brulée, någon tårta på enbart mandelbotten eller liknande. Det är bara att fortsätta tjata, tjata och tjata helt enkelt.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det märkligt Kjersti! De hade i och för sig en chokladmousse, men när jag var framme vid den så låg det en massa olika suspekta skedar i och då vet man inte om de har varit i någon annan skål eller kaka. Folk blir ju som galna på buffeer och tänker bara på att just de ska hinna få något, de kan liksom inte vänta två sekunder på att en sked ska bli ledig utan plockar en slev från nåt annat fat. Trist!

    SvaraRadera