fredag 18 november 2011

B12 och järn - igen...

Var och tog uppföljningsblodprov häromveckan och fick svar att fortfarande så är B12 låg och järndepåerna var inte heller så bra. Har slarvat lite med B12 den sista tiden, men det verkar helt klart att kroppen fortfarande har problem att lagra det.
Nu blir det nya tag med B12 och järntabletter, ska ta nya blodprover i februari. Fasar lite för den dagen när min läkare skickar ett brev om att jag måste göra en gastroskopi igen. Känns som att det kommer att bli nån gång under nästa år. För vi vet ju inte om det hänt något mer med läkningen sen den förra, enligt alla de här blodproverna så känns det som att det går trögt framåt...

Har ju hört att det tagit upp emot tre år för en del innan tarmen läkt ordentligt. Och eftersom min tarm inte var såå superskadad från början så borde det ju gå så himla mycket snabbare?
Men nu börjar jag bli trött på att vara trött... Nu går inte jag omkring och gäspar hela dagarna, men jag skulle vilja ha mer energi hela dagen ända fram till kvällen.

Någon som har några tips för att hjälpa till tarmstackarna? Ska man kanske utesluta nåt annat också? Äta nån magisk ört? Eller fylla på med andra vitaminer??
Alla tips är välkomna (men helst inga träningstips ;-) )

Tjingeling!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Har precis hittat din blogg när jag googlade glutenfritt recept på krabbelurer. Min son tål inte vete så din blogg kommer att hjälpa oss mycket tror jag! Tack för att du bloggar! Själv har jag gått till en näringsterapeut när jag hade som mest besvär av min mage och trötthet.Hon var bra och jag hade gärna fortsatt om jag hade haft liite mer pengar... Men här är hennes hemsida i alla fall: http://www.luningnaringsklinik.se/

  SvaraRadera
 2. Hej Marie. Kul att du hittade hit med hjälp av krabbelurerna :) Det är alltid kul att kunna hjälpa till med lite bak och matinspiration! Tack för länken, ska kolla upp näringsterapeut, supertack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Jag har också haft kontakt med en näringsterapeut, Johanna Falk på Odenplans Integrerade Hälsovård. Hon brukar ibland anlitas som expert i Må Bra och andra hälsotidningar. Det är ju svårt att ge några tips på "superörter" eller andra dundermedel rakt ut i luften, men ett garanterat ofarligt tips är att äta lactobaciller som normaliserar tarmfloran. Finns olika märken, men själv tar jag ett som heter Lactiplus. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen Kjersti! Ska kolla upp näringsterapeuten! Visste inte att det fanns en sådan förräns nu när du och Marie tipsat om det. Skulle nog försöka med lite lactobaciller också!

  SvaraRadera