söndag 6 november 2011

Hjärtliga lönnsirapsmuffins

Till en regngrå höstig helg som denna så passar det bra med lite höstiga muffins eller ska väl för den delen säga höst cupcakes som det stod i receptet. Hittade receptet i tidningen Festmat...
De blev verkligen supergoda och härligt kladdiga och sega. Tror att jag hade i för mycke smet i formarna, för de såg fina och höga ut i början och sen poff så sjönk de ihop och fick som en grop i mitten.

Glutenfria lönnsirapsmuffins (ca 10 st)

115 g rumsvarmt smör
3/4 dl råsocker
1/2 dl lönnsirap
2 ägg
2 dl finax gula mjölmix
2 tsk bakulver

Värm ugnen till175 grader. Vispa samman smör och råsocker. Rör ner lönnsirapen. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smör/äggsmeten och rör om.
Fyll muffinsformar till 2/3, grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Lönnsirapsfrosting

60 g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
5 dl florsocker
5 msk lönnsirap

Blanda alla ingredienser väl och bred ut eller spritsa frostingen på cupcakesen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar