Till en regngrå höstig helg som denna så passar det bra med lite höstiga muffins eller ska väl för den delen säga höst cupcakes som det stod i receptet. Hittade receptet i tidningen Festmat...
De blev verkligen supergoda och härligt kladdiga och sega. Tror att jag hade i för mycke smet i formarna, för de såg fina och höga ut i början och sen poff så sjönk de ihop och fick som en grop i mitten.
Glutenfria lönnsirapsmuffins (ca 10 st)
115 g rumsvarmt smör
3/4 dl råsocker
1/2 dl lönnsirap
2 ägg
2 dl finax gula mjölmix
2 tsk bakulver
Värm ugnen till175 grader. Vispa samman smör och råsocker. Rör ner lönnsirapen. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smör/äggsmeten och rör om.
Fyll muffinsformar till 2/3, grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Lönnsirapsfrosting
60 g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
5 dl florsocker
5 msk lönnsirap
Blanda alla ingredienser väl och bred ut eller spritsa frostingen på cupcakesen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar