måndag 26 december 2011

Brända mandlar

Finns det något godare än en påse med varma brända mandlar när det är kallt ute?? Nää, tror inte det! Trollet älskar detta och frågar ofta efter det när vi är iväg på stan, dock så finns det inte alltid överallt. Tänkte att vi skulle testa detta hemma och jag hittade receptet HÄR.
Det här gjorde vi på julafton och åt som lite snacks i väntan på att alla skulle dyka upp, smakar gott till glöggen eller en stark kaffe. Det tar nog några gånger innan man får in snitsen, det blev sockerklumpigt och så var det många mandlar som bestämde sig för att de skulle hålla ihop i grupp. Men det är ju så himla gott, även om man är hemma och inomhus.

God forsättning!


Brända mandlar

200g mandel
2,5 dl socker
0,6 dl vatten

Koka upp socker och vatten i en rymlig kastrull/stekpanna. Det ska bli ca 120 grader! Akta fingrarna och se upp för stänk!
Tillsätt mandlarna och rör tills vattnet dunstat och sockret vitnar och blir klumpigt, då tar man av kastrullen från plattan. Fortsätt att röra lite till så kommer sockret att klumpa sig runt mandlarna.


 •  
 • 2 kommentarer:

  1. Brända mandlar är verkligen supergott! Hoppas ni haft en fin julhelg! God fortsättning till dig också, Therése, och hela din familj!

   SvaraRadera
  2. Tack Kjersti :) Vi har haft en superjulhelg! Brända mandlar är verkligen gott!

   SvaraRadera