söndag 18 december 2011

Kyckling fylld med bresola och ost

Hur har ni det där ute i julstugorna? Vi donar för fullt här hemma, det ska bli julgodisar och en massa mat. Men för att jämna ut julhysterin lite grann, så kommer här ett favoritrecept som inte är juligt alls. Något som man lätt kan slänga ihop när man tröttnat på julmaten.
Vi har provat lite olika varianter och har tagit det som vi har haft hemma, den här gången blev det bresola och brieost. En annan kombination som är smarrig är med bresola och getost eller serrano och brieost.
Idag är det ju fjärde advent tänk vad fort tiden går! Jag har tänkt att vi ska försöka oss på ett glutenfritt pepparkakshus och så blir det julgodisbakande och såklart snöra in de sista paketen. Vi har fått snö också, även om den är i blaskigaste laget. Men det infann sig en aning julkänsla igår när det ringlade ner stora flingor i luften.

Ha en skön sista advent och ät inte för mycket av julgodiset det är forfarande 6 dagar kvar till julafton!

Kyckling fylld med bresola och ost

2 kycklingfileer
4 skivor bresola
2-4 skivor brieost
salt, peppar och körvel

Förstek kycklingbröstfileérna i olja. Ta upp fileérna på skärbräda och skär ett stort snitt. Salta och peppra, lägg i två skivor bresola och till sist osten. Lägg i en ugnsfast form och stek i ugnen 175-200 grader i ca 20 min. Servera med qinoua och en smarrig sallad.
2 kommentarer: