Receptet kommer från Ola Lauritzens Snabblagad GI.
Baconsvept torsk med saffransås (4port)
600g torsk
2 msk koncentrerad hummerfond
1/2 pkt saffran
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
1 msk dijonsenap
1 msk hackad körvel
4 skivor bacon
Salt och peppar
Dela torsken i 4 portionsbitar. Blanda hummerfond och saffran, rör ner detta i creme fraichen och smaka av med vitpeppar. Rör ner kräftstjärtarna och ställ svalt tills det är dags att servera ELLER värm creme fraicheröran och tillsätt kräftstjärtarna innan servering ifall du vill ha en varm sås.
Bred dijonsenap på torsken och krydda med körvel, s&p. Knyt en baconskiva runt varje bit. Grilla i grillpanna eller stekpanna ca 6 min på varje sida.
Servera med såsen (varm eller kall, vi föredrog att värma den ) och en smarrig sallad
Hmm, kanske inte ser alltför smarrigt ut på bilden, men det är väldigt gott! |
Hallå! De ser smarrigt ut.Ska visa pappa denna sida.Så kan han göra den. Kram/ Mamma
SvaraRaderaser och låter väldigt gott:)
SvaraRaderaå sen undrar jag om du inte kan lägga ut ett bra recept på glutenfria pepparkakor (om du har något. gjorde ett försök i helgen men blev inte alls bra :/
Mvh Johanna
Lean - ;-) gör så Mammis, så får ni berätta vad ni tyckte sen!!
SvaraRaderaJohanna - Visst jag kan lägga ut recept på pannkakor! Vi ska göra det imorgon till middag, så håll utkik i slutet på veckan. Det är lite trixigt med glutenfria pannkakor tycker jag! För mig har det funkat bäst när jag använt Lailas gula mix! Ha det gott!
visst du kan lägga ut recept på de med ;P men det står PEPPARkakor haha ;)
SvaraRaderaHahahahahaha Johanna :D Vet inte varför jag läste så fel. Men det ska hursomhelst komma pannkaksrecept så om du vill kan du ju testa det ;-) Ska vaska fram ett recept på pepparkakor som vi testade förra året som blev helt ok, men ska göras om lite inför årets bak. Har sparat ner det här på bloggen som Trollets fuskpepparkakor, om du inte orkar vänta ;-) /T :D
SvaraRadera