måndag 19 december 2011

Glutenfria digestivetryfflar

Hade en massa digestivesmulor kvar efter mitt senaste bak och när jag hittade ett recept i en tidning på pepparkakstryfflar så tänkte jag att jag skulle testa med mina kex istället. Det var nån spritfyllning i det receptet och jag är inte så förtjust i det så det blev glögg istället. Mich rynkade väldigt på näsan för det till en början, han är inte förtjust i glögg. Men men när de väl var färdiga så fick de mer än godkänt!
Trollet hjälpte till med dekorationen, så det blev härliga kulor med glittrigt strössel.
Kom ihåg att kolla noga på innehållsförteckningen på strösslet som du köper, en del såna mixer kan ha strössel som är både med och utan gluten. Det glittriga kulorna på bilden är ett exempel som innehåller vete, så de blir reserverade för trollet tror jag :-)


GF digestivetryfflar (ca 30st)

150g glutenfria digestivekex
200 g mandelmassa
90g mjukt smör
2 msk glögg
200g vit choklad
strössel

Smula kexen och riv över mandelmassan, rör ihop allt tillsammans med smöret och tillsätt glögg tills du har en kladdig massa. Rulla bollar och ställ i frysen en stund. Smält chokladen och doppa bollarna där i. (Om du vill ha väldigt fin och heltäckande chokladyta så får du dubbla chokladmängden. Jag gjorde bara en doppomgång, jag hann bara med det, det stod ju ett ivrigt troll med strössel brevid...) Garnera med strössel eller något annat skoj.5 kommentarer:

 1. Vilket bra sätt att använda smjulade kex. Ser jättefina ut!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst var det en smart ide Kjersti :-)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tryfflar! Spara några till Juldagen oxå;)...om ni kan!
  Kraaam

  SvaraRadera
 4. Vad fina de ser ut!! Och säkert jättegott också :)

  SvaraRadera
 5. Alex - vi ska försöka spara några tryfflar. Kan hända att jag gör en pepparkakssort för att dryga ut lagret lite ;-)

  Johanna - tack, de är jättegoda :)

  SvaraRadera