De senaste gångerna som vi har gjort pizza här hemma så har degen blivit riktigt lyckad! Nu börjar vi bli nöjda med vårt recept, pizzan iallafall (jäsbröd låter jag fortfarande vara osagt). Igår testade jag även med att ha i surdegspulver, vet inte om det gjorde någon skillnad? Men nu börjar jag känna mig järv, ska nog ta och baka mig något bröd eller frallor snart! Ett litet trick som jag märkt gjort skillnad för mig i jäsbakning är att har svalare degvätska. Har haft ca 33 grader istället för 37...
Ursprungsreceptet kommer från Leilas One more slice, men vid det här laget har vi trixat till det en del.
Naturligt glutenfri surdegspizza (2 stora el 4 portionspizzor)
25 g jäst
4 dl ljummet vatten (33 grader)
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
2 tsk rårörsocker
1 msk surdegspulver
ca 7 dl finax gula mjölmix
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, socker och surdegspulver. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa ca 15 min. Dela upp degen i två eller fyra delar och kavla ut dem till tunna pizzabottnar. Lägg på valfri topping och skjuts in i ugnen.
Grädda i 250 grader i ca 10-15 min, beror lite på ugnen och hur tjock botten man gjort.
Den där pizzan såg ju supersmarrig ut!
SvaraRaderaLinda - :) Den blev väldigt smarrig också :)
SvaraRadera