Till julaftonsglöggen gjorde jag dessa söta saffranstomte-cupcakesen. Har sett olika varianter på små tomtegubbar runtom i bloggvärlden nu innan jul och tänkte att jag också måste göra detta. Gjorde en "vanlig" cream cheese-frosting till dekorationen. Grundreceptet är från Leilas A piece of cake.
Glutenfria saffranscupcakes (18 st)
3 ägg
2 1/2 dl rårörsocker
1 gnutta vaniljpulver
100 g smör
1 dl mjölk
1 påse saffran
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Creme cheese frosting
Jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i mjölk och saffran och blanda med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll i papperformar ca 2/3 i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Spritsa frostingen i en ring och lägg i jordgubben, spritsa en liten tofs på toppen.
Såååååå söta! Och säkert lika goda!
SvaraRaderaKjersti - Mycket söta och goda måste jag säga!
SvaraRaderaJättegoooda,var dom!!! Kram/Mamma
SvaraRaderaHa en riktigt fin nyårsafton Therése, och ett Gott Nytt År önskar jag dig och hela din familj!
SvaraRaderaKram Mammis :) <3
SvaraRaderaKjersti - Tack, det har varit toppendagar :)