onsdag 28 december 2011

Goda glutenfria saffranstomtar

Till julaftonsglöggen gjorde jag dessa söta saffranstomte-cupcakesen. Har sett olika varianter på små tomtegubbar runtom i bloggvärlden nu innan jul och tänkte att jag också måste göra detta. Gjorde en "vanlig" cream cheese-frosting till dekorationen. Grundreceptet är från Leilas A piece of cake.

Glutenfria saffranscupcakes (18 st)

3 ägg
2 1/2 dl rårörsocker
1 gnutta vaniljpulver
100 g smör
1 dl mjölk
1 påse saffran
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Creme cheese frosting
Jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i mjölk och saffran och blanda med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll i papperformar ca 2/3 i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Spritsa frostingen i en ring och lägg i jordgubben, spritsa en liten tofs på toppen.



5 kommentarer:

  1. Såååååå söta! Och säkert lika goda!

    SvaraRadera
  2. Kjersti - Mycket söta och goda måste jag säga!

    SvaraRadera
  3. Jättegoooda,var dom!!! Kram/Mamma

    SvaraRadera
  4. Ha en riktigt fin nyårsafton Therése, och ett Gott Nytt År önskar jag dig och hela din familj!

    SvaraRadera
  5. Kram Mammis :) <3

    Kjersti - Tack, det har varit toppendagar :)

    SvaraRadera