lördag 2 oktober 2010

GF Key lime pie

Idag blev det en tur till Ikea för att hitta en bra skohylla, vi har verkligen skokaos härhemma. Vi är tre stycken som bor här, men det ser alltid ut som att det är minst tjugo personer som har drällt in på en galen fest eller nåt. Hur kan man ha så många skor, men ändå inte ha några att ha på sig??? Vi fick iallafall tag på en bra hylla för skorna och jag köpte tre nya bakformar och såklart påfyllning av värmeljuslagret nu inför hösten...
Det har inte blivit så mycket Leilarecept nu i veckan. Men fick ett bra lime-erbjudande på mitt favvoIca, endast 1kr styck. Så jag köpte hem ett gäng för att kunna göra "Key lime pie". Den är väldigt enkel att göra, provsmakar gör vi i morgon. Tänkte ta den med till mina föräldrar, min bror och hans fru är på besök. Så vi blir några fler fikagäster, än att jag och Mich trycker i oss hela själva ;-)

Key lime pie (1 stor el 4 småpajer)

Kexbotten
200g digestive
100g smält smör

Fyllning
1burk kondenserad mjölk (400g)
4 äggulor
Skal och saft av 5 limefrukter

Vispad grädde och limefrukt till servering

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
  3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar eller en stor form 22cm i diameter.
  4. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 min. Låt svalna.
  5. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
  6. Fyll pajskalen med smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, något längre om du har en stor form. Låt svalna och servera med vispad grädde och skivad lime.


4 kommentarer:

  1. he he, känner igen det där med skorna. Vi är fem i hushållet men det ser ut som 50 ibland med tanke på skomängden i hallen! :)

    Pajen ser verkligen supergod ut! Lime är ju friskt och gott i bakverk!

    SvaraRadera
  2. Tack, Therese! Den var jättegod!!! Kram/ Mamma

    SvaraRadera
  3. Vad gott med paj. Låter som en frisk och god smak på den.

    SvaraRadera
  4. Annica: oj då har ni det säkert lite värre än oss i skokaoset ;-) Men nu är det så fint och vi är så ordentliga och har fin ordning (än så länge)

    Mammis: Ja visst var den god!!!

    Erika: Den har verkligen frisk smak, och så blir den inte så mäktig. Man kan lätt ta en bit till och en till...

    SvaraRadera