torsdag 28 oktober 2010

Veckans nyheter =)

Jag och Trollet har inte hunnit med något bak i veckan. Vi har haft lite annat fokus. Vi kommer nämligen att få tillökning i familjen, en holländarekanin som ska heta Bill :) I söndags när det regnade som mest, var vi iväg och hälsade på honom för första gången. Han är bara 3 veckor gammal, så vi får inte hem honom förräns i början på december. Men det behövs ju göras en hel del förberedelser innan dess.

I tisdags åkte vi därför till djuraffären och inhandlade en gigantisk kaninbur 120*60cm (på rea), tur att Trollet har ett stort rum! Vi har sen i somras läst i vår "kaninbok" om hur man bäst ska ta hand om sin kanin och där nämner de ganska ofta "zoofackhandeln" i olika sammanhang. Och när vi står där i djuraffären och inhandlar diverser byttor och tillbehör så frågade hon lite försiktig - Mamma är de det HÄR som är zoofackhandeln?? *hihi* låter så himla roligt när hon säger zoofackhandeln, det är ju inte riktigt ett ord som smälter in i en femårings mun.Men det låter väldigt sofistikerat.

Har roat mig med att surfa runt för att hitta diverse kaninpinaler och har hittat en jätterolig kaninwebshop, där man kan handla allt som man behöver och även sånt som man kanske inte behöver. Får se om jag ska beställa därifrån, de var verkligen snabba och servicminded när jag mailade några frågor, fick svar nästan direkt :) Ska reka lite på en lite större zoofackhandel ute i Kungens kurva, kanske har de lite av det vi behöver där. Men å andra sidan är det ganska bekvämt att beställa på nätet och få det hemkört till dörren. Speciellt som vi inte har en egen bil...
Lille Bill och Trollet :)

5 kommentarer:

  1. Hon är ju så smart, lilla Elsa. Så lilla Bill kan ju var lycklig att han får Elsa som pysslar om honom. Kram på er

    SvaraRadera
  2. Å, vad härliga barn är! Speciellt i den där åldern, en del är så lillgamla. Bill är jättesöt med. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Mammis - Vi hoppas ju verkligen att han ska trivas med oss :) Elsa längtar.

    Susi - hihi, tack! Han är så söt :) Trevlig helt du med!

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt med en liten kanin. Skulle också vilja krama på honom.

    SvaraRadera
  5. Erika - ja det blir mysigt :) Det verkar vara en kelig ras, så det passar oss.

    SvaraRadera