söndag 4 december 2011

Naturligt glutenfri Banoffeepaj

Den här pajen är ruskigt god och superenkel att göra. Det som tar lite tid är att koka den kondenserade mjölken, den kan man med fördel göra någon dag innan och förvara i kylen. Det är bara att koka den i en stor kastrull i ca 2-2,5 timmar och man måste hålla koll så att burken hela tiden är täckt med vatten. Har hört att den kan explodera annars, inget jag har vågat testa dock...
Nu fick jag ju användning av mitt stora digestivekex som jag gjorde tidigare i veckan.
Vi ligger lite efter här hemma och håller på att julpynta för fullt och har lyckats att brinna ikapp med adventsljusen.
Ha en fortsatt skön 2:a advent!

Naturligt glutenfri Banoffeepaj

200g Glutenfria digestivekex
75-100 g smält smör
1 brk kokad kondenserad mjölk (burken kokas i rikligt med vatten ca 2,5timmar)
1-2 Bananer
2 1/2 dl vispad grädde
Kakao

Smula sönder kexen eller kör dem i mixer, mina var så porösa så det gick för hand. Blanda med smält smör. Tryck ut i valfri form och låt stå i kylen tills den ska serveras.
Bred ut kolakrämen på kexbotten. Skiva bananer och lägg på kolansmeten, sen toppa med vispad grädde. Pudra lite kakao över det hela eller riv choklad om du har det.

2 kommentarer:

  1. Ojojojojoj! Ser hur god ut som helst! Jag som inte varit sugen på just någonting de senaste veckorna blev riktigt frestad.

    SvaraRadera
  2. Kjersti - Härligt att höra att du börjar friska på dig! Verkar ha varit väldigt jobbigt segdraget! Den här pajen blir man myyycket pigg av.

    SvaraRadera