måndag 15 augusti 2011

Göra egen Kokosmjölk

Vi fick med oss en kokosnöt hem efter storhandlingen i helgen. Till slut fick vi faktiskt nöten i två delar efter en massa hammarslag, vi hittade klipp på youtube som visade hur vi skulle göra. Tyvärr fanns det inget kokosvatten i vår nöt, men köttet var inte torrt utan mjukt och gott. Vi bestämde att vi skulle göra egen kokosmjölk. Vi rev på rivjärn och skalade med potatisskalaren, det tog sin lilla tid. Har sparat på kokoset som blev över från mjölktillverkningen och ska använda en del till en laxrätt och tänkte försöka torka kokosflagorna och använda till müsli. Trollet tyckte inte att det var så gott att dricka, så jag ska nog frysa in den och använda till bakning.

Kokosmjölk

190g kokoskött (el 200g torkad kokos)
6 dl kokhett vatten

Häll det kokheta vattnet över kokosen, låte det stå och dra tills det svalnat (vi lät den stå i kylen över natten) Sila och krama ut kokosen, tada du har fått kokosmjölk. Vi fick 5 dl mjölk. Kan förvaras i kylen ett par dagar eller frysas in.

Det behövs bara en hammare för att öppna nöten...

Kokosskalning på balkongen

Tillsätt hett vatten och rör om

3 kommentarer:

  1. Vad kul att göra egen kokosmjölk! Men lite omständligt. Ibland är det tur att det finns så bra produkter på burk. Jag gillar de kravmärkta, krämigaa, lite fetare varianterna. Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  2. Vad duktiga ni är!! Och Elsa är ju superduktig!!Vilka fina bilder. Kramar till er!

    SvaraRadera
  3. Kjersti - Ja det var lite kul. Men omständigt, det lär nog dröja några år innan vi gör det igen. Tack och ha en fin vecka du med!

    Mammis - :) Kraaaam

    SvaraRadera