Det här receptet kommer från kokboken: "Mat för barn & deras föräldrar" som jag tipsat om HÄR.
Vi åt det med grönsaksris.
Kryddpanerade lammkotletter
4 stycken lammkotletter
ca 1dl gf ströbröd
rivet skal av 1/2 citron
1tsk salt
1krm svartpeppar
2tsk timjan
1tsk paprikapulver
1tsk persilja
3-4msk riven parmesan
1 ägg
flytande margarin/smör
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda ströbröd med citronskal, kryddor och ost på ett fat. Häll uppvispat ägg på ett annat fat. Vänd sen kotletterna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen. Smält smöret i en ugnssäker form i ugnen och lägg sedan in kotletterna i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt det steka i ca 30 minuter. Det går även att steka kotletterna i stekpannan, använd mycket fett och stek ca 3-4 min på varje sida.
Titta, ser det inte lite ut som Pippi? ;-) |
http://www.tasteline.com/recept/Jamies_femtimmarslamm
SvaraRaderaDet godaste lammrecept som finns!
Inger
Det måste jag ta och kolla in, lamm är ju aldrig fel :) Tack för tipset!
SvaraRadera