fredag 19 augusti 2011

Sommargodis

Varför är det oftast bara till jul som jag lägger ner en massa tid till att göra smarriga godisar och resten av året så gör jag inga alls? Det är bra med barn för de kan få för sig att göra vad som helst när som helst. Häromdagen hittade trollet påsen med rispuffar och då bestämde hon att vi skulle göra lite godisar.
Nu blev det inte så många, för vi bestämde oss för att vi ville äta smeten direkt ur skålen. Men några sparade vi för de närmsta dagarna. Att tänka på om man ska bjuda tex en glutenintolerant på något med strössel på, kolla innehållsförteckningen, för vissa strösselsorter innehåller vetemjöl.

Rischoklad

Puffat ris
Ljus choklad
Glitterströssel

Smält chokladen över vattenbad, rör ner puffar till önskad konsistens. Fyll i små formar eller bred ut på ett bakplåtspapper. Dekorera med lite strössel.

Rosa glitterströssel

Snyggt med lite glittrigt strössel

och så åt vi en hel del direkt ur skålen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar