fredag 12 augusti 2011

Kalithea - Sunwing resort

Fick tips, på Celiakiförbundets facebooksida, av en tjej som varit på Sunwing Resort Kalithea och tyckte att det varit toppen ur glutensynpunkt. När jag började kolla in semseteraktiviteter så tittade jag in på Vings hemsida och läste om Kalithea, någon dag efterråt så bokade vi in en vecka. Vi bokade "Sunwinginclusive" då ingår det frukost 7 dagar och 5 luncher och 5 middagar. Det finns även "allinclusive" att boka och då ingår alla måltider samt drycker, glass snacks etc. Jag tycker att vårat alternativ var superbra, det blir lite trist att äta nästan samma buffe två gånger om dagen, nu var det inte exakt samma varje dag utan det var några olika teman och bäst gillade vi texmexbuffen som vi åt sista kvällen.
Vi hängde mest vid poolen, Elsa har precis lärt sig simma och har blivit en hejjare på att dyka. Så hon var nog mest under vattenytan. Restorten ligger precis vid havet, så om man känner för det så är det bara att promenera ner. Vi var där första morgonen, men trollet är inte så förtjust i att vara mitt bland läskiga fiskar och det fanns ju en hel del där, så efter 10 m inuter så annonserade hon klart och tydligt - Nej här kan jag inte vara längre *hihi* Hon påstår att hon sett en läskig vit plattfisk. Men poolerna var superfina, det fanns flera stycken och med olika sorters djup och det fanns alltid en solsäng ledig.

Det är väldigt barnvänligt och här bor Lollo och Bernie som kommer ut och hälsar på alla barnen och det fanns även en massa aktiviteter för barn i alla åldrar.
Det finns verkligen allt på resorten, mat, underhållning, utflykter, shopping och mataffär. Vi hann inte med så mycket annat än sol och bad på vår vecka, men vi tog en tur in till Rhodos Old town och shoppade lite (skriver mer om det sen). Men om vi åker dit igen så tror jag att vi ska stanna längre och göra några fler utflykter.


Maten och glutensäkerhet

Lunch och middag åt vi på La Tasca Inclusive. Över varje rätt hade de skyltar där man kunde se om den innehöll gluten, mjölk, soja, nötter och skaldjur och om man pratade med personalen så kunde de ordna några av rätterna utan tex sås så att det blev glutenfritt. Min största besvikelse var väl att det var dåligt med glutenfria efterrätter och om det fanns någon kaka som var gf, så stod den tillsammans med övriga kakor och då är det ganska stor risk att det är glutenspår på dem.
Barnen hade en egen "Lollo och Berniebuffe" med barnalternativ, Elsa saknade dock pannkakor :)
På frukostbuffen på restaurang Fino, så hade de ett eget hörn med glutenalternativ, bröd, smör och müsli. Det var inte så bra skyltat på resten av buffen, där var ju lunch/middagsbuffen mycket bättre.
Vi åt middag på en annan restaruang på anläggningen och då tog jag med mig översättningskort och det fungerade bra.

Det fanns även en matvaruaffär på anläggningen, så om man inte väljer något av inclusive-alternativen så kan man lätt handla och ordna tex frukost och lunch/middag i lägenheten (om man bokat en sån). Där fanns det även en hylldel med glutenfria varor, det fanns pasta, bröd, flingor och fikabröd.


Vår lägenhet, vi sitter ute och tar det lugnt innan middagsdags

Vi kände lite på vattnet efter middagen och bestämde oss för att provbada morgonen efter...

Hittade lite fina stenar...


Grillbuffe


Det fanns alltid glass till barnen...

Så här såg vi Elsa mest; under vattnet...

Lollo som är ute och hälsar på och busar  med barnen


5 kommentarer:

  1. Wow, vad härligt det låter - ser ut!!! :D
    Skönt att det gick så bra med gluten!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Ser supermysigt ut, jättefina bilder!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Anna - det var verkligen härligt :) Kram

    Alex - Tackar :) Var inte så tokigt på Samos heller va?! :) Kram

    SvaraRadera
  4. Vi åker till Kalithea för första gången om en vecka. Med oss har vi dotter, svärson
    och två barnbarn (3 och 5 år).
    Ser fram emot en veckas sol och avkoppling.
    Fina bilder.

    SvaraRadera
  5. BBR00 - Åå ni kommer att få det toppen :)

    SvaraRadera