lördag 20 augusti 2011

En tripp till Västerås med mycket gott

Igår var vi iväg till Västerås och hälsade på min bror och hans fru. Vi började med en god kopp kaffe, smakade gott efter att ha suttit och kört bil i en och en halv timme. Elsa gick iväg och valde en rolig film och satt i soffan och kollade på den på deras superfina nya tv, hon fick sen sällskap av Juno som hemskt gärna ville att någon skulle klappa henne lääänge. Vi satt i köket och pratade om allt som händer och har hänt. Fick en del roliga historier från Åsa som är bilskolelärare, de har bla haft en över 80-årig dam som nyss tagit körkort då hon inte orkade hålla på att åka tåget till sina väninnor (hennes man skjutsade henne tidigare, men han hade gått bort). Är inte det en riktig krutgumma :)

Sen ställde sig kockarna i köket och rullade biffar eller om det blev stora köttbullar?? Det skulle bjudas på Medlehavsbiffar med tomatsallad och tzaziki, som var mycket gott! Till efterrätt blev det en smarrig sockerfri chokladmousse med hallon, som jag måste ta och be om receptet på.

På vägen hem spöregnade det, så det var lite jobbigt att köra, det är bra att jag är bra på att köra lugnt.

Tack Andreas och Åsa för en trevlig dag!!

Medelhavsbiffar

500g köttfärs
1 ägg
1tsk torkad mynt
1krm spiskummin
vitlök
Salt och peppar
200g krossade tomater

Blanda samman och forma biffar. Stek biffarna i smör på vardera sida och koka dem färdiga i krossade tomater. Servera med tzatziki och tomatsallad.




Elsa och kocken rullade biffar/köttbullar


Kusin Juno :)

Elsa vill inte vara med på kort...


Smarrigt!

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar