Detta gick verkligen hem hos trollet (mig också såklart), hon åt tillochmed lättvispad grädde till, hon brukar inte vara så förtjust i det annars.
Naturligt glutenfria krabbelurer (25-30st)
2 ägg
1 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl Lailas gula mix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker lätt skummigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Tillsätt sen mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Stek i plättlagg och doppa dem i socker. Servera med lättvispad grädde och din favoritsylt.
Mumsigt med sylt och grädde |
Kallas även för pösplättar |
Ett stort härligt lass |
Hej!
SvaraRaderaDet är första gången jag läser din blogg och den är jätte inspirerande! Jag undrar vart du har köpt just den gula mixen då jag inte hittar den nånstans? bor också i sthlm.
mvh angie :)
Hej Angie! Tack :) och kul att du hittat hit! Jag har köpt mixen på Ica Maxi(Lindhagen), Willys eller Coop (älvsjö/västeberga). Hoppas du hittar den :) /Therese
SvaraRaderaåh tack! åkte tidigare idag till lindhagen och jag hittade den!! :)))
SvaraRadera//Angie
Så bra att du hittade mjölet Angie :)
SvaraRaderaMmmm, ser godt ut :-)
SvaraRaderaSpiseskje - Mmm, det var verkligen gott :-)
SvaraRaderaProvade just detta recept. Blev lite för torrt enligt mig, lite mer som munkar.. Inte mig emot ;)
SvaraRaderaSka prova med lite filmjölk så det blir mer likt ryska plättar.
Tack så mycket!
Wendy - Kul att du testat. Har märkt att det kan bli olika resultat med olika mjölsorter, så jag brukar ta i lite i taget. När jag kör Finax gula mix tar jag alltid mycket mindre än i receptet.
SvaraRadera