fredag 5 augusti 2011

Kul på Kolmården

Kolmården är en favorit här hemma. Jag och trollet var där för några år sen och lyxade till det med att bo på Vildmarkshotellet. Förra året hyrde vi en stuga på en camping i närheten och i år gjorde vi bara en dagstur. Det är inte så himla långt från Stockholm och nu har vi ju egen bil, så vi bestämde oss kvällen innan att vi skulle åka iväg och gick upp tidigt för att vara framme när de öppnar. Det här är väl inte världens billigaste aktivitet, det går lätt åt en massa pengar. Men i år så behövde man inte betala extra för kamelridningen och delfinexpressen, man fick åka/rida hur mycket man ville. Det blev bara en kameltur men desto fler bergbaneturer.
Ja, alla som vill får rida kamel ;-)

Måste ju testa att åka längst fram...
Safari
Det här var ett nytt roligt inslag med en linbanetur över safariparken och verkligen ett stort plus till Kolmården för det miljötänket! Förra året åkte vi safari med bilen och jag vågar inte tänka på hur mycket avgaser som sprutades ut där varje dag under flera år.




Djuren
Aphuset var ju en höjdare när vi var där förra året, vet inte hur länge vi var där inne?? Luktar förskräckligt när man kliver in, men snart är man liksom ett med alltihopa. Schimpanserna är väl de som är roligast, där händer det saker hela tiden och det gör den ena knasiga grejen efter den andra. Lite varning för kräsmagade måste jag säga. När det är varmare så är de utomhus, då klarar man sig från lukten...
På savannen kan det lätt bli bråk när nån kaxig antilop muckar gräl med noshörningen, hur vågar de ens tänka tanken de där små antiloperna???
Barnens lantgård är ju supermysigt, där man får klappa på alla söta får och getter.


Delfinshowen:
Finns inte så mycket mer att säga än; fantastiskt. Lika roligt varje gång. I år var vi lite tuffare och satte oss där det fanns risk för att bli blöta. Men vi klarade oss, det satt några barn några sitsar ifrån oss och de blev blöta...


Glutensynpunkt
Det ska finnas något allergialternativ vid varje restaurang. Vi har i stort sett bara testat restaurangen hos Bamse och där kan du får glutenfria pannkakor. (Är lite så när man är iväg med barn, pannkakor är det som går hem bäst och då är det bara att hänga på...) Tycker inte att de har så stor koll, jag fick tex läsa mig till på deras matkartonger från frysen, om vad jag kunde äta. Det är iochförsig bättre än att de chansar! Ska väl inte skälla på dem såhär i efterhand, de är ju säkert nyanställda inför sommarsäsongen och har inte fått tillräckligt med information från sina chefer. Skulle kanske ha gett dem tipset att de skulle kunna fixa en lapp på väggen i köket där det enkelt står ex. pannkakor = glutenfria, köttbullar = **fria etc. Men tänkte inte på det då... Ska nog göra det nu :-)
Tänk att få krama självaste Bamse :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar