söndag 14 augusti 2011

Trollets snabba kladdkaka med jordgubbar - Månadens sötsak

Det här är Elsas favoritkaka som innehåller de bästa hon vet; kladdkaka, vit choklad och jordgubbar. Det är också övriga familjens favorit och den går snabbt åt.
Det här blir mitt bidrag till Månadens sötsak som är Lättlagat. Den här är väldigt snabb och enkel att göra. Dessutom så behövs inte så mycket skålar och pyttsar så man sparar in på disken också :-) Tänk bara på att använda en stor kastrull när du smälter smöret så att du har plats att röra i resten av ingredienserna.


Glutenfri vit chokladkladdkaka med jordgubbar

150 g smör
80 g vit choklad
1 dl socker
2 dl lailas gula mjölmix
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
Jordgubbar

Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en springform.
Smält smöret och rör i chokladen. Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i smör/chokladblandningen och rör om ordentligt. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sedan delade jordgubbar och vänd runt försiktigt så det inte blir för mosigt. Skjuts in i ugnen 30-40 min, prova med en sticka så att den inte blir för torr eller för kladdig. Låt sen kakan svalna en liten stund, men den är som godast om man äter den varm. Pudra florsocker över innan servering.

7 kommentarer:

  1. Mums... kladdkaka är aldrig fel. :-)

    SvaraRadera
  2. Jaaa, så gott och aldrig fel med kladdkaka :-)

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut! Och kul med jordgubbarna i :)

    SvaraRadera
  4. Lotta - det är helt sjukt gott med jordgubbar i och speciellt om man äter den lite småvarm :)

    SvaraRadera
  5. Måste kanske testa då..och den var ju lättlagad så det lär ju gå fort att sno ihop den :)

    SvaraRadera
  6. Lotta - det måste du absolut testa :)

    SvaraRadera