Igår hade vi det på kvällsfikamenyn här hemma. Mich köpte Schmaltzen på Hötorgshallen...
Hmm, det är ju lite som att äta en vanlig smörgås?! Nu hade jag hackad lök på min och det smakade som en löksmörgås, vilket iochförsig är ovanligt för lök skulle jag nog aldrig äta annars på min smörgås...Tycker inte att jag känner att det smakar något speciellt, men det är inte otrevligt på något sätt. Kanske smakar det ännu bättre på en Heuriger i österrike? Har aldrig ätit det där.
Schmaltz = ister |
Ein schmaltzbrot - bitte |
Kul att hitta din blogg också, jättefin och läsvärd! Hoppas du kommer ur din anti jäsbrödsperiod snart då :-)
SvaraRaderaTack Linda! Hoppas att det blir snart, testar ikväll att baka med jäst, kanske blir det ett genombrott?? :-)
SvaraRaderaBästa schmalzen gör man själv. Spara fettet i pannan när du stekt, korv, bacon mm. Så har min släkt från Österrike alltid gjort. När jag var liten vägrade jag äta det, men egen baconschmalz på smörgår med finhackad lök och salt på är jättegott1
SvaraRadera