torsdag 14 juli 2011

Vitaminberikad glutenfri Bifi-limpa

Har gjort en variant på "fismlimpan", den här gången testar jag med Onaka-fil och nyponpulver för att få c-vitaminer. Kan ju hända att den blir en anings aning nyttigare. Vet inte om c-vitaminerna och Bifido-bakterierna överlever i ugnen? Tron är stark iallafall ;-)
Nyponpulvret har jag beställt på nätet hos Immun.se. Tog lite mindre mjöl denna gång och jag tror minsann att det kommer att bli ett mycket saftigare bröd! Vet först när det fått ligga i kylen nån dag.

Vitaminberikad Bifilimpa (3st)

8 dl Lailas gula mix
3 dl Lailas gröna mix
3 dl krossat bovete
2 dl Havregryn
3 tsk bikarbonat
1 msk Nyponpulver
1 dl russin
1,5dl linfrön
1liter Onakafil
2,5dl turkisk yoghurt
1 dl ljus sirap

Vispa ihop filmjölk, yoghurt och sirap. Blanda alla torra ingredienserna. Blanda sedan ihop alltsammans till en jämn smet. Smöra tre stycken limpformar (1,5-2l) Grädda i 175 grader i ca 50-60 minuter. Tag gärna ur limporna ur formen de sista 15 min.

1 kommentar:

  1. Nyponmjölet bidrar förutom nyttigheten till att brödet blir mer hållbart - har jag i alla fall lärt mig. Testa att göra egen nyponsoppa eller en nyponsmoothie på mjölet också, det blir superbra. Recept hittar du på min blogg.

    SvaraRadera