fredag 29 juli 2011

Smarrig Paella med kyckling och räkor

Det här är en enkel och god paellavariant som vi åt i helgen. För att göra paella för många personer så behöver man en gigantisk gryta eller stekpanna. Kanske skulle vara en ide att göra kycklingen i ugnen till att börja med? Det blev väldigt trångt i vår traktörpanna iallafall. Jag tycker att det är svårt att portionberäkna, men det här räckte till Mich och mig + två stooora matlådor... Kycklingklubborna i det här recpetet är den lilla varianten, alltså inte hela kycklinglåret.

Paella med kyckling och räkor (4-6port)

3dl rundkorningt ris (avorioris)
1 finhackad rödlök
1 paket saffran
1 tsk gurkmeja
6 st kycklingklubbor
1 liter lantbuljong
1 finhackad röd paprika
hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
400 g kronärtskockshjärtan i bitar
300 g räkor
1 citron


Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3dl buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt puttra cirka 30 minuter tills riset är mjukt.

Blanda paprika, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering. Servera med skivad eller klyftad citron.

Receptet är från Coop.se

2 kommentarer: