Paella med kyckling och räkor (4-6port)
3dl rundkorningt ris (avorioris)
1 finhackad rödlök
1 paket saffran
1 tsk gurkmeja
6 st kycklingklubbor
1 liter lantbuljong
1 finhackad röd paprika
hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
400 g kronärtskockshjärtan i bitar
300 g räkor
1 citron
Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3dl buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt puttra cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
Blanda paprika, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering. Servera med skivad eller klyftad citron.
Receptet är från Coop.se |
Vilken härlig paella!
SvaraRaderaSupersmarrig :)
SvaraRadera