Recept:
Köttet:
400g fläskfilé i skivor
1 tsk flingsalt
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
Senapssmör:
100g rumsvarmt smör
1msk skånsk senap
0,5msk gult senapsfrö
Grönsaksragu
3 morötter i stavar
10 smålökar eller annan lök i mindre bitar
10 skivade rädisor
8 delade småtomater
1 msk smör
0,5 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 dl grovriven pepparrot
1 dl plockad basilika
2 msk hackad dill
Förkoka senapsfröna i ca 1 min i lite vatten. Blanda sedan ihop senapssmöret, gör en rulle i plastfolie och lägg in i frysen en stund.
Förväll morötter och lök i lättsaltat vatten några minuter.
Pensla köttet med olja och sambal, köttet ska sen stekas eller grillas, tiden beror på hur tjocka skivor du gör. Tills det är klar helt enkelt...
Fräs sedan morötter, lök, rädisor och tomater i smör och olja. Rör ner vinäger och sambal. Till sist vänd ner pepparot, dill och basilika.
Inte världens bästa bild... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar